Update maatregelen rondom Coronavirus…

Door 16 maart 2020Nieuws

Beste ouders en kinderen,

Zoals jullie weten is Kinder- en Jeugdtherapie Parkstad een onderdeel van medisch centrum
KEAC Parkstad bv. Als centrum is besloten om de maatregelen, geadviseerd door het RIVM, strikt na te leven. We houden u regelmatig op de hoogte van veranderingen en aanpassingen betreffende deze maatregelen.


Update donderdag 10 juni 2020:

Sinds maandag 8 juni jl. zijn de deuren van de basisscholen weer geopend en gaan de meeste kinderen weer naar school.
Voor veel kinderen was het spannend om de draad weer op te pakken.
Ook ouders en leerkrachten waren benieuwd hoe e.e.a. zou verlopen.

De reacties die ik van ouders en kinderen hoor zijn positief; men leeft de richtlijnen na, men houdt rekening met elkaar en gaat respectvol om met elkaars gezondheid.

Maandag 18 mei jl. ging Kinder- en Jeugdtherapie Parkstad eveneens weer van start.
Achter de schermen is hard gewerkt aan een aantal nieuwe projecten, het uitwerken van ideeën en het nemen van voorzorgsmaatregelen om weer consulten te kunnen draaien.

Van de beroepsvereniging hebben we richtlijnen gekregen om zo efficiënt mogelijk te werken. Hiervoor zijn de benodigde materialen aangeschaft en zelf ontwikkeld.

Aanpassing maatregelen in de praktijk:

  • Voorafgaand aan een afspraak zal ik u een aantal vragen stellen m.b.t. tot uw gezondheid én de gezondheid van uw kind op dat moment. Deze vragen worden herhaald voor aanvang van het consult.
  • We vragen cliënten om niet te vroeg naar de praktijk te komen, maar zoveel mogelijk op het tijdstip van de afspraak.
  • Wachten in de wachtkamer is weer mogelijk, echter dit geldt voor één begeleider.
    Helaas mogen we u nog niets te drinken aanbieden.
  • Bezoekers kunnen vóórdat ze de praktijk binnen gaan hun handen desinfecteren bij de zuil met desinfectans die buiten bij de ingang staat.
  • De therapeut houdt anderhalve meter afstand t.o.v. cliënt.
  • Helaas mogen we geen handjes schudden, maar zullen we u begroeten met een stralende glimlach. Hopelijk zorgt dit eveneens voor een warm welkom.

Voor degene die de voorkeur geven aan het videoconsult, dit blijft mogelijk en is een vast onderdeel geworden in ons aanbod. Het videoconsult wordt aangeboden via de applicatie e-zorg KPN Zorg Messenger, voldoet aan de richtlijnen van het privacy beleid (AVG) en is goedgekeurd door de Zorgverzekeraars, waaronder VGZ.
Deze consulten komen eveneens voor vergoeding in aanmerking als u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, psychosociale zorgverlening.

Voor meer informatie of telefonisch overleg zijn we bereikbaar tijdens onze openingsuren van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Ouders die reeds een afspraak hebben staan, worden persoonlijk op de hoogte gehouden.

Ondanks deze richtlijnen, die bijdragen aan ‘hopelijk’ een goede gezondheid, zijn we weer met veel plezier aan de slag gegaan en kijken we ernaar uit om jullie te mogen begroeten.

Hartelijke groet,

Astrid