Update maatregelen rondom Coronavirus…

Door 28 november 2021Nieuws

Beste ouders en kinderen,

Zoals jullie weten is Kinder- en Jeugdtherapie Parkstad een onderdeel van medisch centrum
KEAC Parkstad bv. Als centrum is besloten om de maatregelen, geadviseerd door het RIVM, strikt na te leven. We houden u regelmatig op de hoogte van veranderingen en aanpassingen betreffende deze maatregelen.


Update maandag 28 november 2021:

Vanuit de beroepsvereniging NFG en koepelorganisatie RBCZ hebben we richtlijnen gekregen om zo efficiënt mogelijk te werken. Hierdoor mag de praktijk geopend blijven, met kanttekening dat beeldbellen de voorkeur heeft.

Aanpassing maatregelen in de praktijk:

  • Voorafgaand aan een afspraak zal ik u een aantal vragen stellen m.b.t. tot uw gezondheid én de gezondheid van uw kind op dat moment. Deze vragen worden herhaald voor aanvang van het consult.
  • Bij klachten als verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts, neem tijdig contact met ons op om te overleggen en zo nodig de afspraak te verzetten. Dit geldt ook bij klachten binnen het gezin en niet alleen de cliënt.
  • We vragen cliënten om niet te vroeg naar de praktijk te komen, maar zoveel mogelijk op het tijdstip van de afspraak.
  • Bij het betreden van de praktijk is het dragen van een mondkapje verplicht, ook voor kinderen vanaf 13 jaar.
  • Buiten bij de ingang staat een desinfectiezuil waar u uw handen kunt desinfecteren voordat u binnenkomt.
  • Wachten in de wachtkamer is mogelijk, echter uitsluitend in overleg en één begeleider per cliënt.
  • De toiletten zijn niet in gebruik, alleen in uiterste noodgevallen.
  • Helaas mogen we u niets te drinken aanbieden.
  • De therapeut houdt anderhalve meter afstand t.o.v. cliënt en begeleider.
  • We mogen geen handjes schudden, maar we zullen u begroeten met een stralende glimlach. Hopelijk zorgt dit eveneens voor een warm welkom.

Voor degene die de voorkeur geven aan het videoconsult; dit is een vast onderdeel geworden in ons aanbod. Het videoconsult wordt aangeboden via de applicatie e-zorg KPN Zorg Messenger, voldoet aan de richtlijnen van het privacy beleid (AVG) en is goedgekeurd door de Zorgverzekeraars, waaronder VGZ.
Deze consulten komen eveneens voor vergoeding in aanmerking als u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, psychosociale zorgverlening.

Voor meer informatie of telefonisch overleg zijn we bereikbaar tijdens onze openingsuren van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Ouders die reeds een afspraak hebben staan, worden persoonlijk op de hoogte gehouden.

Ondanks deze richtlijnen, die bijdragen aan ‘hopelijk’ een goede gezondheid, doen wij ons werk met veel plezier en kijken we ernaar uit om jullie te mogen begroeten.

Hartelijke groet,

Astrid