Zomer 2020

Door 27 juni 2020Nieuws

Net als andere jaren tellen we met z’n allen af tot het begin van de zomervakantie.
Toch voelt het dit jaar anders. Noodgedwongen zijn we door het Coronavirus thuis moeten blijven en konden we in mei de draad weer voorzichtig oppakken. Iedereen heeft deze periode op zijn eigen manier beleefd; heftig, verdrietig, emotioneel en soms met grote opluchting.

We worden geconfronteerd met ‘het nieuwe nu’, of we willen of niet, maar maatregelen om ons en anderen te beschermen zijn noodzakelijk om met kleine stapjes onze vrijheid weer te verwerven. Als we kijken naar wat er op dit moment wereldwijd gebeurt, dan overspoelt mij een gevoel van onmacht, iets wat niet vatbaar is en waar we moeilijk de controle over krijgen.
Kinderen krijgen al op jonge leeftijd met deze chaotische, soms niet te begrijpen, tijd te maken.
We gunnen onze kinderen een onbezorgd leven, een leven waarin ze kind kunnen én mogen zijn, niet beladen met een problematiek van deze omvang.
Daarom vind ik het belangrijk dat we kinderen en jeugdigen serieus hierin nemen, met ze in gesprek gaan en ze laten vertellen over hoe zij deze tijd ervaren en hoe ze de toekomst zien.
In mijn praktijk ga ik met de kinderen in gesprek over o.a. de te nemen maatregelen bijv. in de spreekkamer, hoe beschermen we ons, wat betekent voor jou 1,5 meter afstand, wat mis je in deze tijd en waar heb je behoefte aan… Deze gesprekken zijn ontroerend, want kinderen weten het zo goed te vertellen, bewonderenswaardig…

Vanaf 20 juli heb ik vakantie, ook deze is anders dan anders… Ondanks alle omstandigheden verheug ik me erop; nieuwe energie opdoen, situaties afsluiten en met opgedane energie en volle focus nieuwe plannen overdenken. Doordat je de gelegenheid krijgt om je hoofd leeg te maken, komt er ruimte vrij voor nieuwe ideeën en daar krijg ik energie van.

Hopelijk kunnen we een moeizame tijd achter ons laten en na de vakantie ‘op aangepaste wijze’ een nieuwe start maken. Voor nu wens ik iedereen een hele fijne vakantie toe.
Geniet, ontspan, maak plezier en zorg voor elkaar. Met respect komen we een heel eind…

Een fijne zomer gewenst en tot augustus!

Astrid