Skip to main content

Bekijk hier de website van mijn nieuwe praktijk Super in Visie.

Prijs: € 12,95 inclusief verzendkosten

Bestel het boek

Sprong naar de zon

Over autisme mét epilepsie

“Als de hond je gebeten heeft, kan de kat je niet meer krabben”, is de uitdrukking die voor mij aanleiding was om dit boekje te schrijven. Het is bedoeld als steun voor elke ouder/verzorger die te maken heeft met dwaalsporen in de gezondheidszorg. Wat ik iedereen hierin wil meegeven is: “Volg je gevoel, want dat laat je niet in de steek, nóóit!”

In 2000 is onze derde zoon, Luca, geboren. Vanaf het eerste moment dat ik hem in mijn armen hield, voelde ik: “jij bent anders…” Het heeft echter vijftien jaar geduurd, voordat puzzelstukjes op hun plaats gingen vallen. Het werd een ontdekkingsreis voor zowel Luca als ons, waarbij epilepsie en autisme de rode draad vormen.

Ondanks het etiketje dat onze zoon in eerste instantie kreeg, ‘absence-epilepsie’, waren wij als ouders ervan overtuigd dat er meer speelde. Tijdens deze zoektocht gingen wij door diepe dalen van radeloosheid, onwetendheid en teleurstelling, maar dit heeft ons niet ontmoedigd. Het belang van Luca stond voorop en was onze drijfveer om verder te zoeken, totdat in 2014 het verlossende woord kwam: tóch autisme, maar mét epilepsie…

Naar aanleiding van mijn boek kwam ik in contact met Colette de Bruin, schrijfster en ontwikkelaar van de boeken en methodiek ‘Geef me de 5 – over omgang met mensen met autisme’.
Er is veel wederzijdse herkenning en inmiddels ben ik benoemd tot ambassadeur van deze stichting die ik een warm hart toedraag.

Voor mij is het een boek wat bol staat van (h)erkenning, de lange weg die je als ouder(s) af moet leggen voordat alle puzzelstukjes op zijn plaats kunnen vallen en dan nog zijn er veel onverwachte wendingen die je als ouder altijd weer (on) aangenaam verrassen en opnieuw om aanpassingen vragen. Het is goed leesbaar geschreven en maakt allerlei emoties los zeker omdat het voor mij als moeder van een zoon met autisme en epilepsie zo herkenbaar is.

Erica van EverdingenStichting Maat(jes)werk Autisme

Een geweldig boek. Vanuit het hart geschreven door een moeder die weet wat 'vechten voor haar zoon' betekent. Dat is ook een van de dingen die mij het meest geraakt hebben: het doorzetten en blijven vechten voor je kind. Een boek dat ouders die in dezelfde situatie zitten een hart onder de riem kan steken. En een boek dat hulpverleners aan het denken kan zetten over hoe ze anders (en misschien beter) kunnen omgaan met hulpvragen van ouders en kinderen.

Angelique Fischer-Vankan

Wat een pakkend boek, als je erin begint, kun je niet meer stoppen. Geweldig hoe je alles opgepakt hebt en super dat je dit alles met ons wilt delen! Sprong naar de zon is een AANRADER voor iedereen!

‎Ilona Inceman

Het verhaal (dat ik in één ruk uitgelezen heb) raakte me, als leerkracht en als moeder. Ongeloof kwam naar boven, hoe kan dit gebeuren? Maar ongelooflijk knap hoe je steeds maar weer afgaat op je eigen gevoel, je niet laat tegenhouden door anderen en blijft zoeken naar oplossingen en mogelijkheden voor Luca! Ouders die in soortgelijke situaties verkeren, zullen inspiratie en kracht halen uit dit boek!

Bianca Korsten-PeetersLeerkracht/ moeder