2020…

Door 6 januari 2020Nieuws

Allereerst wenst Kinder- en Jeugdtherapie Parkstad iedereen een sprankelend 2020 toe!

Afgelopen jaar was turbulent te noemen; veel nieuwe regels in wetgeving en praktijkvoering, meer ouders die de weg naar de praktijk hebben gevonden om samen te sparren over de toekomst en begeleiding van hun kind.
Samen met Doezel training en cursussen gevolgd om hem te begeleiden tot therapiehond.
De opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige afgerond, waarbij ik een stukje persoonlijke ontwikkeling heb mogen ervaren. Deze opleiding heeft me tevens nieuwe inzichten gegeven over hoe complex, mooi, maar ook hoe vermoeiend ‘hooggevoeligheid’, ofwel HSP, kan zijn.
Lees meer hierover bij ‘Hooggevoelig… En dan?’

Een van de mooiste momenten van afgelopen jaar was de start van de ontwikkeling van Doezel-therapie, het bedenken van het logo en het tot stand komen van Doezel-post met eigen brievenbus. Hierover volgt de komende tijd meer…
Onze lieve pup Doezel is bijna 1 jaar oud en wat wordt hij met liefde omringd; hartverwarmend!
Kinderen, ouders, bezoekers, professionals en wij als gezin, hebben Doezel in het hart gesloten; hij hoort er echt bij!
Ondanks zijn diagnose heupdysplasie (HD), waarvoor hij goede therapie en begeleiding krijgt, blijft Doezel onze vrolijke noot in de praktijk. Hiermee wil ik aangeven, dat hoe groot het probleem ook is waar je mee zit, of hoe moeilijk je het ook hebt, dit niet onoverwinnelijk hoeft te zijn, maar dat daar vaak de kracht ligt om ermee te leren omgaan. De kunst is, om jouw weg hierin te leren vinden en daar helpen Doezel en ik je graag bij.

Zoals je kunt lezen, zitten wij niet stil, maar zijn we constant bezig met ontwikkeling en verrijking van nieuwe inzichten op het gebied van ondersteuning van kinderen, jeugdigen en begeleiding van ouders en jongvolwassenen. Het onderhouden van contacten met professionals en collega’s speelt hierbij een belangrijke rol. Het is belangrijk dat we op de hoogte zijn van wat er op het gebied van kind en jeugd speelt.

Ook dit jaar staan weer mooie ideeën en plannen op ons lijstje, die we met veel plezier voor jullie uitwerken en graag met jullie delen!