Skip to main content

Bekijk hier de website van mijn nieuwe praktijk Super in Visie.

Op maandag 14 januari heeft Colette de Bruin (grondlegger van ‘Geef me de 5 – methodiek’) het Parkstad Limburg Theater bezocht om een lezing te geven met als titel ‘De aanpak bij autisme’.

Colette ging in op vragen als: Hoe ga je om met iemand met autisme? Hoe kun jij de relatie versterken, veiligheid bieden en juist ook de zelfstandigheid vergroten?

Colette heeft ons meegenomen van problemen naar oplossingen, aan de hand van herkenbare voorbeelden op film. Ze liet zien welke oorzaak aan bepaald gedrag ten grondslag ligt en welke aanpak werkt.

De lezing ‘De aanpak bij autisme’ is onderdeel van de Geef me de 5 – tour. Deze tour is gestart in november 2017 en wordt dit schooljaar (2018-2019), wegens groot succes, herhaald.
Afgelopen schooljaar hebben ruim 20.000 mensen de lezingen bijgewoond.
Mensen met en zonder autisme. Ouders, opa’s en oma’s , vrienden, partners, leerkrachten, begeleiders, behandelaars. Allemaal mensen met dezelfde missie: autisme begrijpen en weten hoe ermee om te gaan.

Voor mij was dit de eerste keer, dat ik als ‘Ambassadeur van Geef me de 5’ aanwezig mocht zijn.
Het was een avond van onschatbare waarde. De mensen die ik gesproken heb waren allen op zoek naar antwoorden, een houvast, een tip, maar vooral een luisterend oor…
Als ervaringsdeskundige en professional voelde ik me vereerd toen Colette me vroeg om ambassadeur te worden. ‘Geef me de 5’ was voor mij hét ontbrekende puzzelstukje waar ik op zoek naar was met betrekking tot vragen bij mijn eigen kind.

Op maandag 13 mei a.s. zal Colette de Bruin wederom een lezing geven in het Parkstad Limburg Theater te Heerlen.

Mocht u vragen hebben met betrekking tot dit onderwerp, mail of bel gerust!